Followers

Google+ Followers

Translate

Friday, December 17, 2010

NIKMAT HATI KURNIAAN HATI DEMI HATI

Kadang2 kita rasa sunyi walaupun ramai orang disekililing kita

Kadang2 kita rasa nak marah walaupun tak d sebab musabab

Kadang2 kita rasa tak d kawan borak sedangkn tgh berborak dengan mereka ni

Kadang2 rasa lapa tapi bila dpt makanan xd slere pulak

Kadang2 hati kata nak cuba sesuatu yang baru tapi banyak sangat tapinya

Kadang2 rasa xd sapa yang sayang kita sedangkan famili betul2 ambil berat

Kadang2 kite tgh gelak ketawa tapi sbnrnye kita tak happy pun

Kadang2 kita rasa dah ramai kawan tapi mana semua kawan2 kita ni

Kadang2 rasa kecewa sangat kalau gagal padahal baru dugaan kecil

Kadang2 rasa kitalah yg paling betul tapi owg laen kata ''ni sume ko punya pasal''

Kadang2 rasa dh doa banyak tapi tak juga makbul2......

Sapalah diri ini utk menuding jari sapa salah sapa benar

Sapalah diri ini utk menjadi kawan baek kalian

Sapalah diri ini utk disayangi dan didampingi

Sapalah diri ini utk mendabik dada membangga diri

KENAPA?

Semua ini bermula dari hati

Setiap insan memiliki hati untuk dididik

Diberi ilmu secukupnya, diberi makan sekenyangnya

Untuk berkenalan dengan Islam,bercinta dengan Islam

Sanggup berkorban apa saja demi Islam

Terus jatuh cinta dengan Allah,berkasih selawat pada nabi

Berkelana memuji kebesaranNya

Bertahmid,munajad mengingatiNya

Segala-galaya bermula dari HATI

HIDUPkan kembali HATI yang telah MATI itu

Semaikan kembali hati dengan ilmu Islam

Bajai hati dengan ayat Al Quran

Supaya hati tenang mengingati

Supaya hati gembira beribadah

Supaya hati kuat bercinta

Supaya hati kekal rindu

hati oh hati...

cinta hati


1 comment:

zafran said...

leh afan share kat blog afan??

Saya...

My photo
suke sangat dengan meow.tidak kira saiz,bulu,warna.papeje pasal meow memang best.sebab meow buat kite rasa tenang n happy.nakal meow.tido meow.member gaduh pun meow.meow memang best.hehehe.tak percaya try la tgk gelagat meow2 tu. suka tangkap gambar tapi tak suka edit gambar. tengah berusaha gak simpan duit untuk menunaikan umrah bersama keluarga.insyaAllah.misi terdekat. tengah ushar nak beli rumah pula.huhu.doakan ye. suka berkawan,sebab bila saya kembali padaNya 1 hari nanti mereke boleh datang ziarah,doakan saya,siapkan saya,solatkan saya,mandikan saya. impikan pekerjaan yang dapat menampung saya n famili untuk terus beribadah, ada anak2 yang soleh & solehah,serta kesihatan & iman yang kuat untuk terus mencintai ISLAM. rajin-rajinlah bersedekah walaupun kita tidak kaya terutama bantu keluarga sendiri dan jangan lupa hadiahkan sesuatu untuk diri sendiri sebagai motivasi