Followers

Google+ Followers

Translate

Sunday, June 26, 2011

MERAH TERSAYANG

Wajah-wajah comel Merah

Keasyikan tidur yang tidak boleh diganggu. Boleh bawa kendong kemana-mana pasti tidak terjaga.

NAMAMU MERAH,PADA LANG MERAH....lalalalala..lagu yang ada menyebut nama merah dari de gep c.....Meow warna oren tu lah merah. Tinggal kenangan je..dia tengah bermain dengan ibunya. Merah suka gigit ibunya. Adik beradik lain mati kerana digigit kucing jantan.Merah anak sulung kontot. Kontot ni kucing pendatang. Kami adabawa kucing pindah sini 2 ekor. Cici mati kerana langgar kereta yang si Abang yang berwarna belang hitam tidak tahu kemana menghilang. Abang sangat mudah dijaga, abang juga ada banyak jari.

Tuesday, June 21, 2011

Sekali lagi mengenai dadah


Assalamualaikum pada semua pembaca.

Nampak gayanya sudah lama saya tidak berkarya disini, Oleh kerana kekangan masa yang sangat ketara kebelakangan ini.Namun sy masih membaca dan mengikuti blog2 lain.

Gayanya saya ingin berkarya mengenai topik yang sama dan kali terakhir saya berkarya disini. Ia mengenai DADAH. Ini kerana di tempat kerja saya tadi ada pameran dan ceramah mengenai barang terlarang ini iaitu dadah. Gusar hati saya bila ada pasukan Agensi Anti Dadah kebangsaan(ADDK) kelihatan disitu. Rasanya,kejadian lama atau boleh dikategorikn sebagai fobia muncul semula walaupun ia hanya sekadar pameran. Janganlah pula anda membayangkan saya terlibat sama tetapi saya dikelilingi oleh masalah ini.

Saya...

My photo
suke sangat dengan meow.tidak kira saiz,bulu,warna.papeje pasal meow memang best.sebab meow buat kite rasa tenang n happy.nakal meow.tido meow.member gaduh pun meow.meow memang best.hehehe.tak percaya try la tgk gelagat meow2 tu. suka tangkap gambar tapi tak suka edit gambar. tengah berusaha gak simpan duit untuk menunaikan umrah bersama keluarga.insyaAllah.misi terdekat. tengah ushar nak beli rumah pula.huhu.doakan ye. suka berkawan,sebab bila saya kembali padaNya 1 hari nanti mereke boleh datang ziarah,doakan saya,siapkan saya,solatkan saya,mandikan saya. impikan pekerjaan yang dapat menampung saya n famili untuk terus beribadah, ada anak2 yang soleh & solehah,serta kesihatan & iman yang kuat untuk terus mencintai ISLAM. rajin-rajinlah bersedekah walaupun kita tidak kaya terutama bantu keluarga sendiri dan jangan lupa hadiahkan sesuatu untuk diri sendiri sebagai motivasi