Followers

Google+ Followers

Translate

Thursday, January 28, 2010

idea packaging perfume





Sultan JOHOR mangkat-berkabung seminggu













Rakyat johor diminte berkabung selame seminggu..wanita memekai tudung putih manakala lelaki songkok berlilit kain putih 2inci..bukan islam memakai kain ikat dpergelangan lengan berwarna hitam..namun masih ramai lagi yang tidak peka akan keadaan ini...siap memaki hamun...mereka ini patut dibuang negeri...

Thursday, January 21, 2010

Terharu di hari ulang tahun yg kesuku abad(20.01.2010)


Assalamulaikum...tarikh keramat buat diriku...ulang tahun ke suku abad...celebrte tarikh skali dgn nadeyah..

thanx pada semua ahli keluarga dan sahabat yang mengingati hari bersejarahku ini...tak putus ucapan dan doa...tak sangka gak siap d 3 apoiiiiment. mkn tgh hari dan petang di sponser..alhamdulilah...kekenyangan...kesian pada mereka yang kena pau...thanx akak su dan abg abu...sebab belanje makan kfc dan mcD...tak sangka gak dapat hadiah buku dr en zain penyelia agama aku..touching sey...tajuknye menyingkap tabir bahagia..moga tajuk buku itu terjadi dalam hidupku untuk thn ni...

thanx sume...n pada sape yg same tarikh dgn ku tak ira umo..selamat ulangtahun ya..

Tuesday, January 19, 2010

kepenatan yang melanda

tah ape mimpi bos..aku telah diletakkan di kaunter kad diskaun..adoi..ingat senang...rupanya parah tak terkata...taip komputer, tulis borang,ambek kad la,,,tak bw kad la...mcm2 ragam...tu lum tulis dalam buku...bg duit beso len hal lak...then dgn aku batuk lagi...adoi..terus ilang suara sebab setiap customer aku perlu memberi penerangan...tapi tak sangka gak la...sbb nilainye memeranjatkan semua..siap kene perli...len kali leh jaga lagi sbb ramai yg datang buat..huhu..melompat aku tak mahu...cari orag lain leee....tadi datang kje tmpt dah macam tongkang pecah...ye la smlm kn wekend..ramai owg...pe lagi...sume department bekerje keras mnegmas...paling sadis akademik la...dah mcm ape...kesian gak tgk mrk kemas..nk way cm ne dh tggungjwab..kejekejekeje..pepun g kite buat moga mndapat berkat disamping keikhlasan bekerja..

Friday, January 15, 2010

rindunya pada mereka

Walaupun hanya seketika aku menjejakkan kaki ketempat itu,tapi hingga kesaat ini aku masih teringatkan mereka..adoiii...rindunya pada anak murid n bebudak2 comel tu...aku doakan kalian sume sehat..maaaf kerana aku meninggalkan kalian tanpa mengucapkan kata bye...tak pe la kerana aku hadirpun tanpa mengucap kate hye..tapi kenangan indah bersama kalian tak akan aku lupakan sampai bila..nice day in my life...mengajar..menyuap..mandikan..tiduran..bacakan buku..moga kalian akan menjadi orang berjaya satu masa kelak nnt...salam sayangsertarindu(tadikanurinusajaya2010)

Tuesday, January 12, 2010

HARI MINGGU YANG MENYERONOKKAN













Kami sekeluarga pergi ke Pontian, dengan tujuan ingin mencari durian,idea ayah la ni. Layankan je.Kebetulan aku cuti,pe lagi merayapla...nak dijadikan cite tak jumpe2 gak owag jual durian. Yela bukan musimnya pun.Pusing punye pusing,d la 2 kgerai je tu pun tak bnyk duriannye..tak pe la jalan lagi..dah tengah hari,pi la bandar pontian lepak tgk laut,smbl mkn puding yg dbawa dr rumah...amboi bestnye angin sepoi2 bahasa...Misi mencari durian tak jmp lagi,so kami g la Tanjung Piai. Dah la tak d papantanda simpang yang nk masuk,nsib kwn adik d bg tau maklumat. Jalannye pun daif amat. Masuk rm5,nmpk mcm student so dpt half price..huhu..tandasnye unik...monyey banyk,jmp ikan belacak...adoi berjalan kaki jauh btl..dah smpai punye pasal jln je la..makanan tak digalak bw sbb nnt kene rampas..bukan dengan pihak berkuasa sembarangan tau..huhu..dgn monyet la..siap kene tol dlu..mrk sibuk kat laluan..klu xd mknn tak la diusiknya kami..hr panas buat kami haus n letih,d owg mancing,pelancong pun d.adik ngn ayh smpt lelap kat atas jeti...almaklum,bnyk jln...penat...aku ph dtg tmpt ni 6 thn yg lalu.tak bnyk yg berubah cume pokok2 dh besar la...time dlu baru tanam...DENGAN BANGGANYA KAMI TELAH SAMPAI KE PENGHUJUNG BENUA ASIA-TANJUNG PIAI.
Dlm perjalanan balik kami jumpa juga durian. Aku siap beli ikan puyu lagi..aku letak name piqa dan piqo.

Sunday, January 10, 2010

dah bawa IKAN

Semalam telah bermulanya pergerakan ikan.Begitu jua untuk hari ini...alhamdulilah sume berjalan lancar.
IKAN
IKAN
IKAN

Thursday, January 7, 2010

BOSAN

Pasni tiap kali cik zain offday...mst aku b0san tahap gaban sebab sume staf baru same offday ngn dia...macam hampes...d staf baru pun aku mcm xd kawan sbb...same je..tiap2 mlm aku sowg je girl..depatmnt bersebelahan sume lelaki..mati kutu..sbb sume staf girl lame dah masuk cashier...tapi sik hashim kate..."dunia adalah bangkai,penuntutnya adalah anjing" nauzubillah...jgnlah aku tergolong dlm gol ini...

Monday, January 4, 2010

SUKA DUKA ACARA PENUTUP DAN AWAL TAHUN

Acara penutup akhir tahun

Kami bermain bowling di Plaza Angsana

Abg Najib,Naza,Zura,Saleh(bhnti keje dapat uitm dungun),Dayat(dapat uitm segamat),Wafi,Fuad(befdayboy) n Aku





















Acara awal tahun diadakan di Burger King Tasek

Apa lagi acara makan sampai kenyang n babak2 sedih

Meraikan pertemuan terakhir are n nad yang berhenti keje...miss u all

Zura,Syulha,Aku,Nad,Are,Angah,Kak Ain,Kak Aida,Kak Ina,Naza,Syasya,Cik Nizam,Abg John,Abg mie,Wafi,Ikbal,Brahim,Amir.



























Buat Kak Jam yg payah sgt nak tgkp gmbo




Saya...

My photo
suke sangat dengan meow.tidak kira saiz,bulu,warna.papeje pasal meow memang best.sebab meow buat kite rasa tenang n happy.nakal meow.tido meow.member gaduh pun meow.meow memang best.hehehe.tak percaya try la tgk gelagat meow2 tu. suka tangkap gambar tapi tak suka edit gambar. tengah berusaha gak simpan duit untuk menunaikan umrah bersama keluarga.insyaAllah.misi terdekat. tengah ushar nak beli rumah pula.huhu.doakan ye. suka berkawan,sebab bila saya kembali padaNya 1 hari nanti mereke boleh datang ziarah,doakan saya,siapkan saya,solatkan saya,mandikan saya. impikan pekerjaan yang dapat menampung saya n famili untuk terus beribadah, ada anak2 yang soleh & solehah,serta kesihatan & iman yang kuat untuk terus mencintai ISLAM. rajin-rajinlah bersedekah walaupun kita tidak kaya terutama bantu keluarga sendiri dan jangan lupa hadiahkan sesuatu untuk diri sendiri sebagai motivasi