Followers

Google+ Followers

Translate

Friday, April 16, 2010

Macam-macam hadiah aku dapat hari ini..

Syabas dan terima kasih diucapkan kepada saudara/saudari yang memberikan kerjasama dalam menyertai kajian secara online bertajuk "Kajian Mengenalpasti Tahap Kebimbangan Belia Terhadap Isu Jenayah Di Malaysia". Seperti yang telah dijanjikan, bersama-sama ini disertakan kod top-up bernilai RM5.00 sebagai menghargai kerjasama anda...
ni aku dapat sbb join jawab soalan..join rakan muda..haha..


This is to inform you that AFRAHA BAITI BINTI ARIF @ has transferred RM60
to your Maybank account for komisen - tipsptd.com - Muaz Hadi on 04/15/10 13:27:36 via Maybank2u.com.

Please check your account balance..
ni hasil afilliat yg aku join..aku bek exam spa n beli nota..aku dapat gak untung..siap balik modal...


EJ015/089 no calon NOOR KHAIRIAH BINTI ISMAIL...DI SMK BANDAR BARU UDA..aku tercalon bek exam medsi 24 april 2010...wish me luck


aku dapat kismis ngn yasin dari atok zain..penyelia aku..
dapat gak buku pts..:)




aku dapat lagi hadiah dari seowang sahabat yg mmg bnyk bagi aku kesedaran...walaupun dengan hanya kata2...seperti yg pernah aku tulis sebelum ini dalam blog aku...cite-cite...semangat...reasen dia wat aku rasa terpana..n wat aku rasa ada semangat juga mcm dia...antara yg paling aku suka adalah 1st reason dia..ni dia tulis : "tapi sejujurnya sy nk amik bdang ni first sy taw bdang medic adalah salh 1 cara tok sy knl ilmu ALLAH begitu luasnye...2nd sy nak tunaikan hasrat arwah abg ipr yg nk tengk sy berjya dengan usaha sy sndri...3rd faktor dri sy jugak yg kdagkala bnyk penyakit....4th faktor kesihatan mk sy yg kurg memberansangkan....." 1 more : "tntg solat hjat dan doa memag slalu d'pjtkan ke hadrat ALLAH swt supya apew yg sy nak tercpai...tapi sy kne bersihkn jiwa...rohani...emosi...supya doa sy d'makblkan...memg mengaku r dosa2 lalu to sgt banyk dn x terkira bilangannya....so skrg ni sy cube utk lakukan pembershan jiwa to supya ape yg sy wat d'berkati ALLAH...." terima kaseh sahabat...




Aku cube untuk kurang bercakap..pai mcm ada batu dalam mulut..aku diam n senyumje..but aku happy...sian kak ain sbb aku malas nak jawab soalan dia...but aku :) hope dia faham...biar bnyk diam mulut dr bercakap..kite rasa relexje...tenang..dgr dengn teliti...susah ar nak dgambar dek kate2..ni pun aku rasa hadiah buat aku...hadiah jadi diam..so xbanyak ckp..xbnyk dosa kering..aku sehat n jalani hidup cm biasa..tp d lak bbrape hamba Allah ni cakap aku demam la..datang bulan ar..jgn kacau aku la..d masalah la..but dlm erti kate lain aku mmg terkenal dgn bnyk cakap terus berubah jadi laen...aku cm biase je..cume bnyk diam n :) je...



masyaAllah..bnyk betul Allah bagi aku hadiah hari ni..tak kire dlm bentuk apa sekalipun..alhamdulilah syukur...terima kaseh kerna mengingati hambaMu ini..

Tuesday, April 13, 2010

Dimanakah diri kita?

Usah dambakan isteri sehebat Khadijah
Jika diri tidak semulia Rasulullah

Tidak perlu isteri secantik Balqis
Andai diri tidak sehebat Sulaiman

Usah mengharapkan suami setampan Yusuf
Jika kasih tidak setulus Zulaikha

Tidak perlu mencari suami seteguh Ibrahim
Jika diri tidak sekuat Hajar dan Sarah

Usah bermimpi mendapat lelaki seperti Ali
Jika diri tidak sehebat Fatimah

Thursday, April 8, 2010

Pengalaman sangat mahal...setuju?

Assalamulaikum
Setuju dengan tajuk pos saya?
Setiap orang pasti ada pengalaman yang berbeza.Tidak kira baik atau buruk.Kalau pengalaman sendiri mesti akan diingat pai bila-bilakan.Pengalaman akan mematangkan, mendewasakan, menginsafkan,dan banyk lagi blablabla....Bagi aku pengalaman SANGAT MAHAL. dari dulu lagi berpegang pada prinsip ini...
Jika ada orang nak cerita pengalaman mereke..kita WAJIB dengar,buruk atau baik. Sebab pengalaman seseorang sangat mahal.kenapa saya katakan demikian?anda nak tahu?betul nak tahu ni...sebab kita tidak lalui ape keadaaan yang orang itu cerita.Bile kita dengar dengan secara automatiknye kita sendiri akan berfikir dan ambil iktibar,serta dapat merasai kejadian tersebut.Betl tak apa yang saya cakap ni?anda setuju?setujukan.. Kerana dari pengalaman kita akan banyak belajar.begitu juga dengan mendengar pengalaman.dapat sedikit ilmu dan informasi..anda sendiri dah boleh fikir..klu buruk,kite jadikan iktibar.klu baik kita contohi...macam ni...ooo dia pernah buat macam tu.tak berkesan.kita guna cara lain..dengan sedikit ilmu yg dkongsi dr pengalaman..kita boleh bertindak untuk lebih baik..tidak perlu ulang perkara yang sama..kesalahan yang sama..ambil sedikit masa untuk berfikir..dan bertindaklah...ingatlah...pengalaman orang berbeza-beza..kita tidak perlu untuk lalui semua.jika ada orang ingin berkongsi pengalaman mereka.dengarlah dengan teliti.hargai dan ucapkalnlah terima kasih kepada mereka kerana sudi berkongsi pengalaman yang sangat berharga itu. Percayalah,mendengar pengalaman orang lain,pada hakikatnya kita juga telah melalui pengalaman tersebut. Satu hari anda pasti percaya dengan kata-kata saya ini...selamat melalui,mendengar,melihat pengalaman yg berbeza-beza..

Tenangkan hati dengan memberi kemaafan andai itu tidur yang terakhir

TIDO..
apa yang ada faham tentang tido?
Rasulullah SAW. menyatakan bahawa tido adalah sebahagian daripada mati..'mati sekejap'..namun ramai juga yang pergi terus semasa tido. begitu juga dengan kita,walaupun tido adalah mati sementara,tapi kita tidak tahu bila ajal kita..andai kata saya mati mlm ini,dengan tido ini adalah tido selama-lamya buat saya,sayai juga tidak tahu.begitu juga anda. Jika kita tidak memafkan atau meminta maaf...maka kita akan pergi bersama dengan dosa-dosa sepanjang hari yang telah kita lakukan..tu baru sepanjang hari...lum cite yg dah bertahun-tahun hidup..
Jika anda takut tido kerana takut mati sekejap..ia pasti akan berlaku juga..kerana anda akan kelatihan dan akhirnye tertido...Jika anda rasa tido itu nikmat dan anda tidak mahu bangun,anda silap...sampai masa anda akan terbangun juga...begitulah juga dengan hari kiamat...walau macam mana sekali kita elak..ia pasti akan datang juga..begitu juga dengan ajal..adakah saya sudah bersedia..bagaimana dengan anda?

Wednesday, April 7, 2010

APA AKU BUAT

SETIAP OWG PASTI ADA JADUAL TERSENDRI SETIAP HARI......
hari ini aku bgun tido terooosss study pai 4jam gamaknye...
g keje dekat 10jam...
selebihnye tido..makan..study...wakaka
bosan bukan...untuk wat seketikaje...
sebab nk bek exam...
pepun wish me luck....
skunk dah xstress lagi....
terima kasih pada semua sahabat yg sudi mendengar luahan tekanan,teman makan eskrem,tlg ajo pasal matematik yg mcm nk pecah otak pikir,1 soaln buat reramai...wakaka..padan muke korang kne tolong aku...jasa korang tak akan aku lupe...tak lupe pada yg nyebok...huhu..
exam spa emegresen
10april 2010
hotel suria city johor

Sunday, April 4, 2010

HARI NI AKU SANGAT SEDEY :(

assalamualaikum
aku mmg sedey sgt rini..mataku baru terbuka bahawa duit itu juga sgt penting,walaupun ibadah adalah yang utama..ye la selama ini di tanggung ayahanda tercinta...nk apa saja ayah pasti bagi.syukur pada Allah aku dikurnia ayah yang sangat penyayang,
Tak tau ar bile aku dapat membalas jasa ayah dan bonda.gaji aku ni 7 kali ganda gaji ayah..tak termampu rasanya...dengan gaji aku yg tak seberapa tu...tolak duit kete 400,bg fmly seket d ar dlm 200 pai cukuo bulan...serius aku dah tak menabung...mak mungkin nmpk aku cm berduit.padahal tu je yg aku ada.pada mak aku dah keje,aku yg patut bg duit.mmg btl tp pada hakikatnye aku tak berapa mampu mak.aku minta maaf.aku mmg tak guna..menyimpan pun dah tak sejak pakai kete ni..kdg2 ayah yg isikn minyak...malunye..duit bukan tak ada tapi kurang..tak dapat ar kadang2 nak berbelanja mcm dlu..dh keje xkn nk mntk duit ayah..malu ar.sgt2 malu..kate dh kje kn..mak pun suh aku beli sepasang baju setiap bulan..bukan aku tak nk...tp realitynye aku kurang mampu..wawawa :( sangat sedey..tu br cite seket........
masuk bab balik kmpg.perlulah ulur seketkn.kite ni dh bkerje..time bg duit pd fmly rs sedey gak,sbb mampu bg bnyk tu je..klu iktkn xcukup lgsung...hati aku sgt berdarah..rasa mcm tak berguna lak..hati aku terus berdarah pabila mama masuk hospital..mama adalah ibu saudara yang menjaga aku semasa kecil..betapa sayunye hatiku pabila aku tidak mampu berbuat apa2, sedangkan mama pernah menjaga ku sewaktu kecil dlu..bergunakah aku?mungkin juga sbb ayah dan bonda jarang sakit,maka aku terlepas pandang.
aku sangat2 menghargai pengalaman owg laen..walaupun aku dh bkerja..hanya beberapa wang merah aku mampu berikan..malu,sedey sume bercampur aduk..air mata kutahan tapi hatiku terusik pilu..untuk diri sendiri pun aku terkontang kanting untuk berjimat..klu lah aku jadi seperti mama,tak tau apa aku nak kata..tak sehat,tak kerja,maka tiada ar duit.sedey....sedey...sedey...pai bila aku nak bergini???dlm masa 9 bulan lagi ayah akan pencen,..adik masih di universiti..MAMPUKAH AKU!pasti semua tggungjawab terletak dibahu aku..Ya Allah,kau kuatkan lah hatiku,bukankanlah pintu rezeki yang halal buatku,kurniakanlah pekerjaan yang bersesuaian dengan ku untuk aku menampung kehidupanku dan keluargaku..luluskan aku dalam peperiksaan,hingga dapat menjawat jawatan tersebut..
pada ayah bonda,along minta maaf kerana masih menyusahkan ayah bonda walaupun sudah 25thn..terima kaseh kerana memelihara along hingga hingga nafas ini...hanya doa yg dapat along hulurkan...kerana secara duniawinya,along masih tak mampu...begitu juga pada semua saudara mara n sahabat handai..

Friday, April 2, 2010

kongsi pengetahuan peperiksaan spa 41

http://www.tipsptd.com/index.php?ref=yayashimano

sila masukkan alamat diatas pada ruang http://......
bukan di ruang google atau yahoo..
terima kasih

Saya...

My photo
suke sangat dengan meow.tidak kira saiz,bulu,warna.papeje pasal meow memang best.sebab meow buat kite rasa tenang n happy.nakal meow.tido meow.member gaduh pun meow.meow memang best.hehehe.tak percaya try la tgk gelagat meow2 tu. suka tangkap gambar tapi tak suka edit gambar. tengah berusaha gak simpan duit untuk menunaikan umrah bersama keluarga.insyaAllah.misi terdekat. tengah ushar nak beli rumah pula.huhu.doakan ye. suka berkawan,sebab bila saya kembali padaNya 1 hari nanti mereke boleh datang ziarah,doakan saya,siapkan saya,solatkan saya,mandikan saya. impikan pekerjaan yang dapat menampung saya n famili untuk terus beribadah, ada anak2 yang soleh & solehah,serta kesihatan & iman yang kuat untuk terus mencintai ISLAM. rajin-rajinlah bersedekah walaupun kita tidak kaya terutama bantu keluarga sendiri dan jangan lupa hadiahkan sesuatu untuk diri sendiri sebagai motivasi