Followers

Google+ Followers

Translate

Tuesday, October 10, 2017

Untuk Dijual emas Public Gold


emas 999.9 
1gram = RM 250


 emas 999.9 
0.5 gram = RM 150 
(Design ini tidak keluar lagi)



10 Dirham = RM 150

Boleh Pos dan COD JB

Berminat untuk item lain boleh hubungi cik khairiah 012 741 2455
Authorized Dealer Public Gold 
PG93726

"Anda ingin sertai Kursus Kahwin JOHOR..?" MUDAH... 
.
Boleh daftar melalui whatsapp ke 011 2066 2455 / 012 7412455
.
TIADA deposit. 
Daftar segera... Tempat terhad...
Yang belum ada pasangan pun boleh sertai kursus kerana
.
SIJIL TIADA TAMAT TEMPOH.
* Sijil dikeluarkan oleh Jabatan Agama Islam Johor (Akan diserahkan pada hari akhir kursus)
* Sijil boleh digunakan di seluruh Malaysia dan tiada tarikh luput
* Yuran: RM120 (Bayar pada hari kursus)
* Hari: Sabtu & Ahad / (jumaat & sabtu : parit raja)
.
TEMPAT KURSUS
==============
BOLEH RUJUK JADUAL LOKASI KURSUS TERKINI
.
CARA DAFTAR
============
Sendkan:
* Nama
* No Kad Pengenalan
* Alamat
* Tarikh Kursus
* No Telefon
Melalui whatsapp ke No : 011 2066 2455 / 012 7412455


8 SEBAB KENAPA KENA PERGI KURSUS KAHWIN???
.
💏💑💏💑💏💑💏💑💏💑💏💑💏💑💏💑💏💑
.
Mesti anda semua tertanya-tanya kenapa perlu pergi kursus kahwin sebelum berkahwin.
.
1⃣ Of course la untuk dapatkan sijil
2⃣ Ulangkaji perkara asas terutama fardhu ain
3⃣ Tahu tanggungjawab suami & isteri
4⃣ adab2 semasa bersama
5⃣ Proses kelahiran anak + kesihatan
6⃣ asas pendidikan dan kewangan
7⃣ rukun-rukun nikah + wali
8⃣ Prosedur proses perkahwinan
.
Banyak lagi sebenarnya. Ikutkan mana sempat hendak cover semua topik sebelum, semasa dan selepas perkahwinan dalam masa 2 hari. Ini adalah sebagai orang kata sekadar asas atau ulangkaji sahaja.
.
Pada yang berminat untuk mendaftar kursus perkahwinan. Masih ada lagi tempat kosong bulan ini.
Hubungi cik noor
Pegawai pemasaran kami
Whatsapp ;  012 741 2455

Sunday, July 10, 2016

JADUAL KURSUS PERKAHWINAN JB 2016 TERKINI

Mengendalikan dan mencari peserta kursus praperkahwinan sekitar johor bahru. Keistimewaan kursus kahwin di jb adalah sijil dalam tulisan jawi, makanan disediakan, penceramah berpengalaman, sijil dapat pada hari kedua kursus serta kemudahan parking kereta.

https://m.facebook.com/kursusperkahwinanjb/

https://m.facebook.com/kursus.jb/

https://telegram.me/kursusperkahwinanJB

https://mobile.twitter.com/iamyayashimano

Assamualaikum, ðŸ“¢ðŸ“¢ðŸ“¢ðŸ“¢ðŸ“¢ðŸ“¢ðŸ“¢ðŸ“¢ðŸ“¢ðŸ“¢ðŸ“¢ðŸ“¢ðŸ“¢
TEMPAT SEMAKIN TERHAD !!! TEMPAH SEKARANG !!!

Yuran RM 120 seorang.

Berikan maklumat kepada kami :
🌻 nama penuh
🌻 no ic
🌻 tarikh dipilih
🌻 lokasi dipilih
🌵 jumlah peserta
🌵 whatsapp / sms
📞 cik yaya 012-7412455
📞 cik yaya 012-7412455
📞 cik yaya 012-7412455
#jadual #kursus #jodoh #kursuskahwin#kursusperkahwinan #kursuspraperkahwinan#johor #jdt #nikah #jomkawenjb #kpjb2016#pendaftaran #pertanyaan #hotelserimalaysia#masjidtamanuniversiti #institutpeladangpandan#hotelselesapasirgudang #cikyaya_012_7412455#yss #kotak_ajaib_yaya



cita-cita aku besar dan beranak pinak serta paksa cipta

sepanjang tahun cita-cita aku kian bertambah
selesai satu aku cipta cita-cita baru
tapi yang peliknya cita-cita untuk berkahwin jarang pula renew
mungkin sudah lali dah pasrah, ada jodoh ada la kot
cita-cita nak berlari keluar negara sudah tercapai, 21KM lagi di hatyai
next aku nak cuba masuk acara trail pula, mungkin bulan ni(julai)
ada rezeki balik johor hendak belajar berenang dan cuba acara lain pula

cita-citaku
ada rezeki keluar dari pbu manong nak buka akaun syarikat aku
nak beli mesin sil
nak take over semua hutang dan bil rumah
nak set up opis kecik kat rumah ni

nak labur dalam lebih banyak bidang
harap tahun depan gemok dan sehat2 la kambing2 nun jauh di sana
dan semestinya aku nak mulakan pernigaan YAYA SMART SOLUTION
walaupun aku masih mencari apa produk aku nak buat

Aku ni agen kursus kahwin,
kalau boleh produk aku pun ada link dengan kahwin kahwin kahwin
dalam minda tak berapa bijak ni nak buat produk ;
- sagon
- candy kelapa
- biskut
- kek buah kukus
- acar buah
(barang-barang dalam goodies, dan aku boleh design)
atau korang boleh share idea dan ilmu dengan aku untuk start perniagaan

mesin yang berangan nak beli kalau ada ruang kat rumah ni adalah
mesin rumput..ehh.. apa kaitan.. mesin sil la (mahal juga)
mesin potong sticker.. lelain aku fikirkan kalau ada tempat kosong
al maklumlah rumah makayah ni dah penuh
melainkan aku pi sewa rumah lain, baru aku berani beli alatan lain
pastu mula ada pekerja sendiri dalam YSS

selain tu cita-cita aku nak ikut sis roy melancong.. melancong melancong ke negara luar
pastu 2018 aku nak gak sampai jepun jepun jepun
sambung dan habiskan belajar sebelom umur 40
boleh keluarkan semua jenis zakat yang ada
mohon doakan dapat pergi mekah menunaikan haji kami satu keluarga, sebab aku dan adik dah tangguh 2 kali tawaran menunaikan haji

cita-cita nak kurus hampir tercapai tapi kesihatan itu paling penting
syukur Allah hadiahkan diri kita yang sihat ini
Allah hantar orang yang baik dan ingatkan kita buat baik
Allah pinjamkan kita nikmat hidup walaupun berbeza setiap manusia
Allah makbulkan doa kita tepat pada masanya bila perlu
dan mohon Allah kurniakan apa yang aku perlu sahaja

akhir sekali cita-cita aku nak beli rumah second je dan kahwin dan ada famili yang sederhana tapi bahagia hingga syurga


Monday, February 1, 2016

Sudah Tiba Waktunya Saya Pulang

2012
Aku meminta izin berkelana,
Keluar meneroka dunia luar,
Saat itu aku juga keliru,
Keliru memilih jalan yang mula bercabang-cabang,
Nekad yang aku buat mungkin di luar pemikiran,
Berjanji berikan aku peluang 5 tahun untuk mengembara,
Sehingga aku terdampar di sebuah pulau,
Memulakan tugas sebagai pembantu penyelidik dengan gaji harian.

2013
Kontrak kerja disambung lagi,
Selangkah aku memulakan penulisan,
Kisah Homestay Lenggong Perak,
2 tahun lenggong menjadi rumah kedua,
Mendaki banjaran titiwangsa mencari bangkai kapal terbang,
Bertemu tapak kaki sang belang,
Berbot kehulu dan kehilir sungai Perak,
Menjejak masjid-masjid lama untuk kajian motif rekaan,
Memegang debu gugung berapi dari indonesia,
Menjejak mitos dan segala bentuk gua yang ada kisahnya,
Batu-batuan meteor yang terdambar membentuk kawah,
Tapak Perak Man dan penemuan kulit siput di atas gunung,
Air terjun dan segala lata beriramakan bunyi unggas dan burung,
Hijau yang mendamaikan apatah lagi musim buah-buahan,
Tok Penghulu segala mukim kita dating,
Sehinggalah terhasil sebuah buku keluaran DBP,
8 bulan mengarang dan memerah minda serta tenaga,
Akhirnya aku terdampar tak bermaya untuk meneruskan pengajian,
Penyelidikan yang tidak mampu aku habiskan hingga penghujung,
Namun masih diperlukan dalam kajian kerana masih banyak yang belum selesai.

2014
Tiada alasan kukuh untuk aku tinggal di pulau ini,
Kerana aku temui sesuatu yang indah dalam hidup aku,
Ini sebenarnya kenapa aku masih di pulau ini,
Inilah sebabnya aku nekad menyambung pengajian,
Bukan dalam impian untuk mengambil ijazah,
Mengajar bukan bidang aku,
Tapi aku sayang untuk tinggalkan kelas-kelas yang telah aku mula cinta,
Cinta sedalam-dalamnya,
Semua kelas talaqi, kelas tajwid, kelas asas quran, kelas perbandingan agama,
Jalan yang aku nampak hanya daftar belajar,
Supaya aku ada alasan masih disini,
Agar juga tahun 2015 aku dapat pergi mengadapNYA dengan tenang hati,

2015
Masa diberi mengaji 2 tahun,
Alhamdulillah dapat diselesaikan dalam masa setahun setengah,
Bantuan Allah beri depan belakang kiri kanan atas bawah tanpa henti,
Saat rasa terjatuh bertimpa-timpa, ada yang datang menghulur tangan dan kaki,
Suntik menyuntik sesama sendiri kerana belajar itu bukan mudah,
Sampaikan penyelia lelah memiliki anak murid seperti aku,
"awak seorang yang slow leaner, tapi awak ada usaha, saya bukan nak lihat awak sekarang tapi saya nak lihat akhirannya"
Apabila tersenarai dalam 4 nama KIV,
Membuatkan aku lebih tabah dan semakin kental,
Sekali aku sudah membawa 1 kaki ini, aku akan bawa kaki kedua hingga penamat,
Sama seperti aku memulakan dan menghabiskan larian,
Sampaikan marathon pun aku pakai baju terbalik,
Nampak tak lelahnya belajar ini?,
Semua itu menjadikan aku lebih dan lebih bermotivasi,
Alhamdulillah orang petama yang hantar thesis lengkap,
"mana awak belajar buat method dan analisis tu?"
"siapa ajar awak", "saya nak guna analisis awak untuk kelas saya, boleh?"
"Dr. juga kata, ilmu tiada dalam satu buku sahaja"
"Inilah akhiran yang saya mahu, awak faham, lepas ni boleh ajar orang lain, puas hati?"
"Sangat puas hati Dr."
Tiada apa yang sia-sia dalam hidup ini kerana semua adalah proses pembelajaran,
Alhamdulillah kelas-kelas agama yang aku masuk juga berjalan lancar, lulus cemerlang,
Selari dengan pengajian ijazah, cuma satu je,
Panggilan bertemuNYA aku tangguhkan lagi buat kali kedua,
Saat itu aku rasa keputusan yang paling payah dalam hidup ini,
Allah sebaik-baik perancang, Aku bukan orang terpilih tahun itu,
Orang lain berebut -berebut untuk dijemput,
Tapi aku menangguhkan lagi setelah penangguhan pertama 2007,
Ada hikmahnya yang aku sendiri tidak tahu,

2016
Tahun terakhir aku mengembara,
Tahun yang lebih mematangkan,
Tahun yang lebih mengembirakan,
Tahun yang mengharapkan rezeki yang lebih barokah,
Tahun yang punya impian lebih nyata,
Tahun yang lebih bersemangat dari sebelum-belumnya,
Tahun yang bukan sebarang tahun,
Tahun yang mendidik diri sendiri,
Tahun yang bakal berakhir sekelip mata,
Namun berusahalah umpama anda akan mati esok harinya,
Aku akan terus melangkah, meneroka, berkongsi dan menikmati ciptaanMU,
Terima Kasih Allah atas segala nikmat yang Kau pinjamkan ini,
Dengan nama Mu aku ingin hidup,
Dengan nama Mu aku ingin mati.
















Thursday, January 7, 2016

Jadual kursus perkahwinan jb 2016

Assalamualaikum 
Pertanyaan dan pendaftaran 
012 7412455. (Cik yaya)

Nak nikah? Ilmu tak cukup? Sijik tak ada? Jom daftar kursus kahwin.



Saya...

My photo
suke sangat dengan meow.tidak kira saiz,bulu,warna.papeje pasal meow memang best.sebab meow buat kite rasa tenang n happy.nakal meow.tido meow.member gaduh pun meow.meow memang best.hehehe.tak percaya try la tgk gelagat meow2 tu. suka tangkap gambar tapi tak suka edit gambar. tengah berusaha gak simpan duit untuk menunaikan umrah bersama keluarga.insyaAllah.misi terdekat. tengah ushar nak beli rumah pula.huhu.doakan ye. suka berkawan,sebab bila saya kembali padaNya 1 hari nanti mereke boleh datang ziarah,doakan saya,siapkan saya,solatkan saya,mandikan saya. impikan pekerjaan yang dapat menampung saya n famili untuk terus beribadah, ada anak2 yang soleh & solehah,serta kesihatan & iman yang kuat untuk terus mencintai ISLAM. rajin-rajinlah bersedekah walaupun kita tidak kaya terutama bantu keluarga sendiri dan jangan lupa hadiahkan sesuatu untuk diri sendiri sebagai motivasi