Followers

Google+ Followers

Translate

Friday, January 4, 2013

Geram ada terharu pun ada


Tu yang malas nak call umah bila tak sehat ni. Laju je mak ayah nak datang. Padahal sikit je ni. Esok-esok sehatlah. Dengan harapan keputusan makmal tu negatif la. Adik pun sama.Pakat-pakat lak tu. Bukan apa tak bagi datang, sebab jauh. Kesian penat dalam perjalanan. Bukannya dekat jb-penang ni. Dulu jb-kl tak apa lagi. Ini dua kali ganda jb-kl. Bak kata adik, nak datang melawat pun marah-marah. Bukan marah tapi geram dan kesian. Tak sampai hati nak bagi datang jejauh ni. 

Actually along fobia famili datang melawat sebab ingat tak dulu ayah accident masuk hospital sebab nak belikan makan malam. Esoknya along nak balik asrama. Sebab tu selagi tiada perkara mustahak along tak akan bagi family datang melawat, biarlah along sahaja yang balik. Apapun along doakan perjalanan semua insane tercinta selamat sampai. Terharu dan tak tergambar dek kata-kata. 

Sayang mak ayah adik dunia akhirat.

2 comments:

dhiyalova said...

Terus sihat walafiat la kakak lepas ni =)

yayashimano said...

insyaAllah..

Saya...

My photo
suke sangat dengan meow.tidak kira saiz,bulu,warna.papeje pasal meow memang best.sebab meow buat kite rasa tenang n happy.nakal meow.tido meow.member gaduh pun meow.meow memang best.hehehe.tak percaya try la tgk gelagat meow2 tu. suka tangkap gambar tapi tak suka edit gambar. tengah berusaha gak simpan duit untuk menunaikan umrah bersama keluarga.insyaAllah.misi terdekat. tengah ushar nak beli rumah pula.huhu.doakan ye. suka berkawan,sebab bila saya kembali padaNya 1 hari nanti mereke boleh datang ziarah,doakan saya,siapkan saya,solatkan saya,mandikan saya. impikan pekerjaan yang dapat menampung saya n famili untuk terus beribadah, ada anak2 yang soleh & solehah,serta kesihatan & iman yang kuat untuk terus mencintai ISLAM. rajin-rajinlah bersedekah walaupun kita tidak kaya terutama bantu keluarga sendiri dan jangan lupa hadiahkan sesuatu untuk diri sendiri sebagai motivasi