Followers

Google+ Followers

Translate

Monday, September 7, 2009

Dilema Cuti Raya

Aiiiiii

Setiap tahun pasti berlaku hal ni. Kat mane nak beraya tahun ni. Pasti masalah akan timbul.huhuhu..Bukan sekadar masalah pada mereka yang dah berkahwin sahaja tapi pada diriku juga walaupun masih bujang. Sebelum ni pasti masalah timbul apabila mak dan ayah sukar mendapat cuti raya secara serentak semasa kami masih kecil. Ye la masa tu kami bersekolah dan pasti bercuti apabila ada perayaan. dah tak ada masalah. Bila masuk belajar u dah kene duk asrama lak. Time tu memang cuti tak ada masalah cume cuti sekejapje la. Ngan assignment lagi..wawawaa...Biasalah perayaan memang akan cuti punye la. Lagi pun majoriti muslim. Pasti meraikan hari istimewa ini. Ye la setahun sekali. Walaupun demikian perancangan perlu gak dibuat kerana time tu kena ar aku merangcang macam mane nak balik beraya. Nak balik dengan sapa. Nak piekiir beli tiket bus. Al maklum ar bile raya pasti tiket habis awal. Sume owg nak balik berzya dikampung. Tak pun ulat tiket ambil kesempatan.. Alhamdulilah lah sepanjang pengajian tak ada masalah nak balik beraya. Tapi merasa lah keadaan puduraya yang sangat sesak time tu. Berjuta2 owg ada nak balik beraya.fuhhh...sesak sesak...macam tak bernafas...dah ar tu bw beg beso...takut je pa2 hal jd...kenangan betul klu ingat hal2 macam tu...biasa member2 kelas ar yang akan balik saing termasuklah romate aku,azie. keiri, fadil,nuar,azah,aidil yang menjadi peneman pabila pulang ke jb. Selamat menyambut Hari Raya Aidilfitri 1430H. Aii.......tahun ni sekali lagi memberi cabaran pada diriku..tetibe je plan suke tukar pada saat akhir..pai dah tak terpikir..last2 mcm nak bhnti keje ke..ye la sbb aku rasa keluarga tu lagi penting..lagipun pai bile aku nak keje kat situ...emm tah ar..namun akhirnye selesai gak masalah aku ni...tapi tu pun setelah banyak masalah yg perlu dilalului. Alhamdulilah. dapat gak beraya. namun nak selesaikan ramadhan ni pun entah ar..kesabaran..kesabaran..Allah tengah menguji aku kot..Harap semua akan selesai. Terima kasih pada teman2 yang banyak memberi dorongan... pepun ku mengharap Ramadhan ini yang terbaik dari yang lepas2 dalam
diriku. Dilema cuti raya ini pasti akan kuingat pai bila2.
DILEMA CUTI RAYA

No comments:

Saya...

My photo
suke sangat dengan meow.tidak kira saiz,bulu,warna.papeje pasal meow memang best.sebab meow buat kite rasa tenang n happy.nakal meow.tido meow.member gaduh pun meow.meow memang best.hehehe.tak percaya try la tgk gelagat meow2 tu. suka tangkap gambar tapi tak suka edit gambar. tengah berusaha gak simpan duit untuk menunaikan umrah bersama keluarga.insyaAllah.misi terdekat. tengah ushar nak beli rumah pula.huhu.doakan ye. suka berkawan,sebab bila saya kembali padaNya 1 hari nanti mereke boleh datang ziarah,doakan saya,siapkan saya,solatkan saya,mandikan saya. impikan pekerjaan yang dapat menampung saya n famili untuk terus beribadah, ada anak2 yang soleh & solehah,serta kesihatan & iman yang kuat untuk terus mencintai ISLAM. rajin-rajinlah bersedekah walaupun kita tidak kaya terutama bantu keluarga sendiri dan jangan lupa hadiahkan sesuatu untuk diri sendiri sebagai motivasi