Followers

Google+ Followers

Translate

Wednesday, May 26, 2010

4 kali mimpi

1) tgh sibuk prepare nak exam spa emigresen gred 41,ley lak mimpi tgh ngajo kat kelas....tapi aku buat yang terbaik tuk exam spa tu gak then br exam medsi

2)tgh duk tggu kptsn exam spa n medsi,duk mengharap dapat surat panggilan g PAC tuk emigresen,sekali mimpi dapat surat temuduga medsi 23 mei.mmg tau kptsn exam spa n medsi kuar bulan 5 tp tak tahu tarikh..bile cek tenet..btl kptsn medsi akan kuar lagi 2 hari..tup2 btl2 dapat..siap tarikh pun same 23 mei..giler ar mimpi jd kenyataan.

3)dlm duk sibuk study nk g exam n tibui medsi kat uitm shah alam,mimpi lagi...dlm mimpi tu mcm ada peluang n harapan cume aku perlu melalui bbrapa n sedikit halangan..aku rasa antara halangannye adalah aku kurang sihat,demam..lg 3 hr nk exam bru ley bc buku.dgn masalah cuti n shif kje..nasib dapat cuti last minit.halangan samada pegi ayah anto or naik bus,aku mntk naik bus,ayh wat kptsn ley naik bus tapi mak kne teman..ok:)..tp pg tu aku sedey lak sbb ayah xg..aku msg ayah ajak g kl..ayh kte takpe...serius aku tertekan..nk cry dh time tu sbb biasa g mane2 mst ayah anto..ni kan pula nk g tibiukn..wat kali k 2 aku solat dhuha sabtu 22 mei tu..adik aku bruwang cola yang ajo...kire smlm (jumaat)aku bljr buat 1st time.tenang gak ar rasa..sabtu aku nk g tu..aku wat lagi,sblm naik bus..dlm solat hajad aku cry..tak tau pesal..then pai naik bus aku sakit kple trus tido.bgun2 sbb nak buang air kecil..40 mini tahan..terpakse gak ckp kat pakcik bus..nasib dia sporting..cabaran gak tahan buang air..mungkin ni pun termasuk dalam dugaan imipi aku ni..dh ar trun bukit jalil...cabaran gak ar tu...tak pernah sampai sana..slalu kt puduje..hehe..lantakler..4 kali ty owg sbb bw mak,kang salah jalan sian lak penat..wlpun bnyk cabaran alhamdulilah sampai gak kl....

4)mlm sblm g exam,mimpi lagi..dlm mimpi tu,g ar bnyk kete,tp yg g bek exam tak ramai..mcm ada harapan je aku kate..dlm mimpi lagi ni..soknye g exam btl2 tak ramai..bel exam seni 8 owgje..yg lain just tibiu..dalam pada nk g exam tu..pergh..tak jmp tmpt pekse..berlari sana sni..ye ar kbtln dh cuti sem..mene d owgkn..ahad lak tu..sbnrnye dah mule awal,18-23..kire aku last ar ni..dh ar nama tlis palaitgn je..yg lain sume kmptr..ni libtkn mimpi 3 ni..dh ar member kte dia kne tibiu 2jm..cuak aku ms tu..exam lukis tu dia letak barang atas meja..so kne lkis..tak konfident sgt sbb gelabah cr tmpt kot..tawakal pada Allah...then mas tibiu tggl 2 owg je..lg ar gelabah..pe bc sume lupe.buku pun dh xsmpt belek...huhu,,alhamdulilah dapat jawab soalan penemuduga dengan tenang n happy...berjalan lancar..HOPE ADA REZKI BUAT AKU KALI NI...

tggu kptsn bulan 6 ni..klu dpt,intake awal bulan 7..everybody..wish me luck k :)

No comments:

Saya...

My photo
suke sangat dengan meow.tidak kira saiz,bulu,warna.papeje pasal meow memang best.sebab meow buat kite rasa tenang n happy.nakal meow.tido meow.member gaduh pun meow.meow memang best.hehehe.tak percaya try la tgk gelagat meow2 tu. suka tangkap gambar tapi tak suka edit gambar. tengah berusaha gak simpan duit untuk menunaikan umrah bersama keluarga.insyaAllah.misi terdekat. tengah ushar nak beli rumah pula.huhu.doakan ye. suka berkawan,sebab bila saya kembali padaNya 1 hari nanti mereke boleh datang ziarah,doakan saya,siapkan saya,solatkan saya,mandikan saya. impikan pekerjaan yang dapat menampung saya n famili untuk terus beribadah, ada anak2 yang soleh & solehah,serta kesihatan & iman yang kuat untuk terus mencintai ISLAM. rajin-rajinlah bersedekah walaupun kita tidak kaya terutama bantu keluarga sendiri dan jangan lupa hadiahkan sesuatu untuk diri sendiri sebagai motivasi