Followers

Google+ Followers

Translate

Monday, January 30, 2012

nanti aku cerita..korang baca

aku ni dh mula mencintai mainan semula....nnt aku cerita..sebab  aku blur baru blik intibiu ni...nnt aku cerita....sambung....

nah aku sambung...semalam g tibiu tp cam hampeh je disoal siasat..tapi bab goreng-goreng ni aku mmg power...ada setengah keje ni dia nak tgk kite ni boleh bercakap walaupun ada salah..yang penting berani tapi ada setengah keje ni dia pandang kita ni jujur atau auta...nasib korang lah dapat penemuduga yg mcm mana...smlm tu tak abihs2 blaim aku kenapa tak jadi designer...penat aku jawab...

ni nak cite hadiah yang aku dapat...hp ni makayah hadiahkan...aku dh guna tanpa sim kad..online la kan kt umh...masuk je sim kad bis kredit sampai rm 12...3G aku tak reti nak setting..jdnya aku off dan esoknya guna hp biasa..alahai..sayang la hp best tapi aku tak tau guna...haha...simpan dulu..t nk ty2 kwan...mahal kot makayah beli...siap order sebab xd stok...beli kat kedai cine gemok ayah kata...samseng eh samsung la..

 
rubiks bulat

yg mainan lagi 2 buah tu adik aku hadiahkan...aku benarnya cari rubik bulat..tapi mmg payah kot nk jumpa...kot korang jumpa..habaq mai la kat aku yer...so adik aku hadiahkan la rubik 2 biji..benarnya dia offer nak apa2 amek la...cukuplah rubik 360 tu pun dh mahal...dia nak hadiahkan gundam..dah pilih2 juga..comel..rege pun boleh tahan...tapi aku fikir2 nanti jd macam kereta mainan aku..simpan je dlm almari... so adik pun pilih la rubik twist tu...jadinya tak dapat rubiks ball dapat la 2 jenis rubiks tu...tah mcm mana boleh terminat lak semula dengan mainan ni..mahal kot mainan-mainan ni..mungkin masa kecik-kecik tak dapat nak beli..takut mak ayah marah beli....lagi pun mahal..makayah slalu ajar dr kecil nak sesuatu kena usaha...kumpul la duit sendiri...beli majalah pun kumpul duit sendiri...ingat lagi..tu yang sekarang aku masih menggila mainan...ala saja gerakkan minda...kn..kn..setuju tak..

dapat gak hdiah 2 biji kek..family bagi dengan kawan tempat kerja buat...slalu dengan family jer..so terharu lah dengan kawan tempat keje yang sporting...1st time dan tak akan lupa...bufday dh lama lepas 20 jan tp baru nek story hr ni...

nak tau tak...wah tadi dapat 2 panggilan tel owg panggil kje...sume nk urgent...tak tau nk pilih yg mna...bila xd..xd langsung...bila ada bertubi-tubi sampai tak tahu nak pilih yang mana...agak2 mna yang terbaik yer...doakan aku dapat buat keputusan dan keizinan keluarga aku...peluang depan mata je ni...dah tu peluang datang sekali jer...thn depan umur dh 28..dh sampai seru rasanya..tak kan nk extend lg..ni pun dh tangguh 3 thn...apa pun harap dapat buat pilihan yang terbaik..kita hanya merancang...Ya Allah berikanlah aku petunjuk jalan pilihan yang mana harus aku pilih..amin..

No comments:

Saya...

My photo
suke sangat dengan meow.tidak kira saiz,bulu,warna.papeje pasal meow memang best.sebab meow buat kite rasa tenang n happy.nakal meow.tido meow.member gaduh pun meow.meow memang best.hehehe.tak percaya try la tgk gelagat meow2 tu. suka tangkap gambar tapi tak suka edit gambar. tengah berusaha gak simpan duit untuk menunaikan umrah bersama keluarga.insyaAllah.misi terdekat. tengah ushar nak beli rumah pula.huhu.doakan ye. suka berkawan,sebab bila saya kembali padaNya 1 hari nanti mereke boleh datang ziarah,doakan saya,siapkan saya,solatkan saya,mandikan saya. impikan pekerjaan yang dapat menampung saya n famili untuk terus beribadah, ada anak2 yang soleh & solehah,serta kesihatan & iman yang kuat untuk terus mencintai ISLAM. rajin-rajinlah bersedekah walaupun kita tidak kaya terutama bantu keluarga sendiri dan jangan lupa hadiahkan sesuatu untuk diri sendiri sebagai motivasi