Followers

Google+ Followers

Translate

Saturday, November 21, 2009

SETELAH SETAHUN KU BEKERJA SELEPAS GRADUAT

Pada tanggal 15 nov 2009 genaplah setahun telah ku bekerja di sebuah kedai buku di Johor Bahru.itu merupakan pekerjaan ku yang ke 3 termasuklah pratikal semasa belajar di kl dahulu. Pelbagai pengalaman yang aku telah aku lalui.al maklumlah kerana sentiasa berjumpa dengan pelanggan yang mempunyai pelbagai kerenah. Telah banyak suka duka tersemat dalam memori. Rakan-rakan silih berganti,kebanyakkan menyambung pelajaran. baru ni aku dah bertambah aset. jadi paham2 la...maksudnye bertambahla hutang..haha..sejak dari itu fikiran terus memberontak untuk mencari kerja lain...tak pun bagaimana untuk menambah pendapatan. kini aku tengah berusaha membina sebuah lagi blog untuk aku jadikan sumber pendapatan sampingan.idea serta bahan2 telah dikumpul.namun nama yang sesuai masih difikirkan lagi...kemungkinan besar aku akan mereka sendiri barang yang akan ku dagangkan dalam blohku itu.namun ia lebih kepada kerja2 grafik.kepada sahabat2 ku yang berpengalaman ku berharap korang dapat memberikan tunjuk ajar. kini ku kasih bertapa menyiapkan blog terbaru ku.

No comments:

Saya...

My photo
suke sangat dengan meow.tidak kira saiz,bulu,warna.papeje pasal meow memang best.sebab meow buat kite rasa tenang n happy.nakal meow.tido meow.member gaduh pun meow.meow memang best.hehehe.tak percaya try la tgk gelagat meow2 tu. suka tangkap gambar tapi tak suka edit gambar. tengah berusaha gak simpan duit untuk menunaikan umrah bersama keluarga.insyaAllah.misi terdekat. tengah ushar nak beli rumah pula.huhu.doakan ye. suka berkawan,sebab bila saya kembali padaNya 1 hari nanti mereke boleh datang ziarah,doakan saya,siapkan saya,solatkan saya,mandikan saya. impikan pekerjaan yang dapat menampung saya n famili untuk terus beribadah, ada anak2 yang soleh & solehah,serta kesihatan & iman yang kuat untuk terus mencintai ISLAM. rajin-rajinlah bersedekah walaupun kita tidak kaya terutama bantu keluarga sendiri dan jangan lupa hadiahkan sesuatu untuk diri sendiri sebagai motivasi