Followers

Google+ Followers

Translate

Tuesday, May 1, 2012

mamat kain pelekat cakap jepun

Buat pertama kalinya aku naik bus balik ke johor malam itu. Tawakal sahaja walaupun ada sedikit gerun di hati. Aku memang buat keputusan mengejut macam kawan aku kata la. Kalau yakin buat sahaja bagi aku. Tak payah fikir panjang nanti aku boleh berubah keputusan.

Dalam bus ada lebih kurang 3 orang sahaja gurl. Dah la rami kulit hitam. Mamat kanan aku cina muda tapi dia tidur je dengan seluar pendek dia tu. Giler tebal kulit dia..haha..Mamat Sebelah kiri yang duduk single seat tu muka nampak macam melayu, macam endon pun ada. Sebab dia makan rempeyek aku assume dia orang Malaysia. Pakaian smart la, berjaket hitam, rambut tersisir rapi dengan beg laptop dia, berkasut hitam bertutup. Berpakaian keje agaknya terus naik bus. Dah malam tak ada la aku nak tegur dia. Kot orang USM ke kan. Then bila di keluarkan kain pelekat untuk jadi selimut dan aku sangat yakin dia orang melayu....hahaha...mamat sebelah ni apa la..hilang macho pakai dah smart sekali kuar kain pelekat..apa orang kata, itulah diari diakan. kembali kepada fitrah manusia.

pagi tukan aku dah jaga la sebab matahari dah silau kat mata aku..atoyai..mamat ni tak tarik langsir lak..lagipun dah biasa bangun pagi dan tak dapat la nak tido lagi. subuh aku pun terlepas tapi mak kata kadak je kat rumah. Mamat tu bangun tau, serabai dah rambut dia tak macam malam tadi...haha..adat la baru bangun tido..Yang baling best dia tel cakap bahasa jepun kot..perghhhh...hebat la...tabit spring...pas dia letak tel terus rasa cam nak tegur cakap encik boleh cakap bahasa jepun...mesti mamat ni educated atau dia kerja duta. Tapi disebabkan dia pasang la pulak mp3 kat telinga dengan agak kuat, mcm sengaja tak nak bagi aku tanya so hampa lah aku. Dah la guna sama jenis mp3 yang aku ada, yang Doktor bagi kat aku. Dan disebakan dah nak sampai aku pun malas nak tegur. Bila aku turun sibuk pula tengok dari ceh rmin tingkap bus kan ..haha tu la kalau tegur tadi dah boleh jadi kawan..hahaha...apapun kagum sebab dia cakap jepun....tu je..

No comments:

Saya...

My photo
suke sangat dengan meow.tidak kira saiz,bulu,warna.papeje pasal meow memang best.sebab meow buat kite rasa tenang n happy.nakal meow.tido meow.member gaduh pun meow.meow memang best.hehehe.tak percaya try la tgk gelagat meow2 tu. suka tangkap gambar tapi tak suka edit gambar. tengah berusaha gak simpan duit untuk menunaikan umrah bersama keluarga.insyaAllah.misi terdekat. tengah ushar nak beli rumah pula.huhu.doakan ye. suka berkawan,sebab bila saya kembali padaNya 1 hari nanti mereke boleh datang ziarah,doakan saya,siapkan saya,solatkan saya,mandikan saya. impikan pekerjaan yang dapat menampung saya n famili untuk terus beribadah, ada anak2 yang soleh & solehah,serta kesihatan & iman yang kuat untuk terus mencintai ISLAM. rajin-rajinlah bersedekah walaupun kita tidak kaya terutama bantu keluarga sendiri dan jangan lupa hadiahkan sesuatu untuk diri sendiri sebagai motivasi