Followers

Google+ Followers

Translate

Saturday, December 12, 2009

pRInSiP Baru taHUn BarU

Mungkin anda pernah dengar atau baca ungkapan ini."DUIT AKU DUIT AKU,DUIT AWAK PUN DUIT AKU". Aku pernah baca kata2 hampir serupa klu tak silap dalam buku IRFAN KHAIRI dalam beberapa hari lepas. Jadi aku ceduk idea ini menjadi salah satu prinsip baru ku yang berbunyi lebih kurang begini "DUIT AKU MMG DUIT AKU,DUIT DLM KOCEK OWG LEN PUN DUIT AKU,CUME BLUM MASANYA,SO BERUSAHALAH". Mungkin kerana keterdesakan aku untuk mencari pendapatan sampingan bagi menampung keterdesakan hidup yang semakin ketara kini,aku bnyk mmbaca buku business...adoiii...mane nak cari duit poket ni...
Hari ni juga aku telah membuat cermin mata baru..Adoii duit lagi..Tapi powernya telah berkurang..Pelik gak..Tapi alhamdulilah la...Sebulan yg lalu bila cek bnyk gak naik powernye...Bila dah kat umah baru terfikir mungkin sebab berkat aku menggunakan produk permata hijrah yang sebelah malam. Mahal juga sebotol.rm59 Mungkin juga jika aku menggunakan set siang dan malam, mungkin juga bertambah elok.rm118. Pepun kita berusaha...Allah yang tentukan...
AURA PERSONALITI WARNA...Terbitan pts yang bru ku baca siang tadi. Aku mmg suka warna MERAH sejak masuk tgktn6,sblim tu wana biru. Cam ne tah blh berubah. Mmg bertepatan la dengan diri ku apa yg ku baca.hehe...cergas,agresif,bijak berkomunikasi,suka bekerja dalam khalayak ramai,menjadi tumpuan,konservatif,sangat kreatif,ceria,menceriakan owg len dan keadaan,senang bersosial,pendengar yang setia tapi sayang tiada kawan baik bila dalam kesusahan dan suka pada perhubungan yg singkat kerana blh berikan penuh komitmen,serta bermasalah dalam penampilan pakaian. Lagi 1 motivasi untuk personaliti merah ni adalah duit. Duit menggambarkan segala kuasa. Sesuai bekerja sendiri,kerja yg berjmpa ramai owg,klu makan gaji bertugas sebagai pemimpin. Lupe pulak, owg personaliti merah ni sgt jujur. Mrk akan terus terang. tp perlu ingt xsume owg blh trime tguran scr terbuka..maka berhati2lah...Biasa ar d baik dan buruknye. Nak tahu tntg personaliti anda ?cubalah baca buku tersebut...But untuk thn depan aku nak try wana itam...tggl kasut ngn jam je tak beli lg...insyallah AZAM BARU,SEMUA BARU...AKU NAK CARI DUIT LEBIH,LEBIH DAN LEBIH LAGIIII

No comments:

Saya...

My photo
suke sangat dengan meow.tidak kira saiz,bulu,warna.papeje pasal meow memang best.sebab meow buat kite rasa tenang n happy.nakal meow.tido meow.member gaduh pun meow.meow memang best.hehehe.tak percaya try la tgk gelagat meow2 tu. suka tangkap gambar tapi tak suka edit gambar. tengah berusaha gak simpan duit untuk menunaikan umrah bersama keluarga.insyaAllah.misi terdekat. tengah ushar nak beli rumah pula.huhu.doakan ye. suka berkawan,sebab bila saya kembali padaNya 1 hari nanti mereke boleh datang ziarah,doakan saya,siapkan saya,solatkan saya,mandikan saya. impikan pekerjaan yang dapat menampung saya n famili untuk terus beribadah, ada anak2 yang soleh & solehah,serta kesihatan & iman yang kuat untuk terus mencintai ISLAM. rajin-rajinlah bersedekah walaupun kita tidak kaya terutama bantu keluarga sendiri dan jangan lupa hadiahkan sesuatu untuk diri sendiri sebagai motivasi