Followers

Google+ Followers

Translate

Monday, February 4, 2013

Relakan

fizikal keras hati jelly
tutur kasar nasihat sayang
hakikat rela dalaman sepi
kerana belajar pergilah korang

walau bertemu terasa jauh
inikan pula terpisah terus
sudah lumrah adat berpaut
sampai masa dibawa arus

jangan diajak bermain sama
kerana takut menyimpan memori
andai sudah begitu jadinya
hanya doa mengiringi

tangan tak sampai untuk menghalang
apatah lagi diriku yang pendek ini
moga sukses dan cemerlang
ingat!! jatuh bangun dan bangun lagi

memerhati jauh biarkan berlari
jangan takut,aku tak buang korang
cuma tak mampu berdiri sunyi
kerana ukhwah dan kasih sayang

nak say papai mulai sekarang ini
agar tidak ternitis air dipipi
aku sayang korang bak famili
datang ziarah ye bila aku mati

No comments:

Saya...

My photo
suke sangat dengan meow.tidak kira saiz,bulu,warna.papeje pasal meow memang best.sebab meow buat kite rasa tenang n happy.nakal meow.tido meow.member gaduh pun meow.meow memang best.hehehe.tak percaya try la tgk gelagat meow2 tu. suka tangkap gambar tapi tak suka edit gambar. tengah berusaha gak simpan duit untuk menunaikan umrah bersama keluarga.insyaAllah.misi terdekat. tengah ushar nak beli rumah pula.huhu.doakan ye. suka berkawan,sebab bila saya kembali padaNya 1 hari nanti mereke boleh datang ziarah,doakan saya,siapkan saya,solatkan saya,mandikan saya. impikan pekerjaan yang dapat menampung saya n famili untuk terus beribadah, ada anak2 yang soleh & solehah,serta kesihatan & iman yang kuat untuk terus mencintai ISLAM. rajin-rajinlah bersedekah walaupun kita tidak kaya terutama bantu keluarga sendiri dan jangan lupa hadiahkan sesuatu untuk diri sendiri sebagai motivasi